چالش‌های کمال‌گرایی در کارآفرینی

یکی از مشکلات جامعه کارآفرینی کشور، کمال گرایی غیر واقع گرایانه در راه اندازی کسب و کارهاست که عملا کسب و کارهای نوپا را به سمت افول زودرس سوق میدهد.
کمال گرایی زمانی برای کارآفرین افت است که شروع کسب و کارش را تا زمان کامل شدن به تعویق بیندازد که عملا به معنای انجام ندادن هیچ کاریست و یا در مراحل کار، در حالیکه وسواس یک محصول جذاب و یا برنامه کامل را دارد، فرصت فروش و موفقیت در بازار را از دست دهد.
یک کارآفرین فارغ از اینکه محصول و محیط کسب و کارش چه کیفیتی باید داشته باشد باید نگاهی به بازار داشته باشد و بداند محصولی که میخواهد تولید کند ویژه چه گروه از مشتریان است. کمال گرایی باعث می شود در ابتدای کسب و کار برای تجهیز محیط کاریی مدرن و شیک و یا ارائه یک محصول جذاب و بدون نقص، هزینه های بالایی متحمل شده که بازار حاضر به هزینه کرد بابت آن نیست و عملا چرخه مالی شرکت با چالش روبرو میگردد.
یکی از باورهای افراد کمال گرا این است“اگر شما می‌خواهید کاری را درست انجام دهید، خودتان آن را انجام دهید”. آنها به افراد به راحتی اعتماد نمی کنند و تمایل دارند در همه حوزه کسب و کار نقش پر رنگی داشته باشند و این را افتخار می دانند. اگر هم کارمندی استخدام کنند کارمند باید کار را، دقیقا به همان روش که آنها می گویند انجام دهند و اجازه خلاقیت ندارند، به مرور زمان کارکنان انگیزه خود را از دست داده و به بی مسئولیتی متهم می شوند. این موضوع باعث می شود فرد کارآفرین هیچ سودی از داشتن کارمند نبرد و در نهایت منابع مالی فراوانی را از دست دهد.
تلاش پیوسته برای کامل انجام دادن کارها باعث ایجاد استرس و احتمالا افزایش ساعت کاری در برآورده کردن انتظارات می‌شود. این موضوع سبب می گردد که کارآفرین، کمتر دفتر کار خود را برای فعالیت‌های اجتماعی و بودن با خانواده ترک کند و عملا تعادل کار و زندگی از بین می رود.
برای بسیاری از کمال گراها، کار به معنای واقعی کلمه، زندگی شان است و زمانی را برای تجدید قوا جهت رهایی استرس‌ها، در نظر نمی‌گیرند.
کمال گرایی یک چرخه خسته‌کننده و بی‌رحمانه است و زمانی که با فرآیندهای طبیعی کارآفرینی همراه شود، واقعاً ترکیب پیچیده و استرس زایی می گردد.
ممکن است از دید یک کمال گرا برنامه کار آفرینیش بهترین چیز ممکن باشد ولی واقع بینی شاکله اصلی موفقیت یک کسب و کار است که باید کار آفرینان به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *